PLENKOVIĆ ‘Vjerujem da je Brkić sve pojasnio na pravom mjestu’

HINA/ Daniel KASAP

Premijer Andrej Plenković komentirao je novosti oko afere SMS i svojeg zamjenika Milijana Brkića. Kako javlja N1, Plenković je rekao da očekuje angažiran pristup policije i DORH-a kako bi se ta priča što prije rasčistila.

“Što se tiče priče iz 2011. godine ona sama po sebi dobiva nove dimenzije. Brkić je dao izjavu DORH-u i vjerujem da je sve pojasnio na pravom mjestu”, smatra premijer, koji tvrdi da je s Brkićem “u kontaktu”, ali ne svakodnevno.

“Ne možemo svaki dan o istome. Mi smo u kontaktu. On  je to govorio u kontekstu insinuacija da je ovo unutarstranački obračun”, izjavio je Plenković.

“Sigurno da ovakve dugotrajne medijske priče stvaraju određeno ozračje, ali to nema veze ni s politikom stranke i s aktualnim vodstvom. Mislim da ljudi vide da to nema veze s politikom HDZ-a”, rekao je premijer dodavši kako je o svemu razgovarao jucčer s predsjednicom.

“Želim ohrabriti insitucije da rade bez ičijeg utjecaja na konačni ishod njihovog rada. Jesmo li došli u fazu sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, vidjet ćemo. Sve što se sada radi djeluje mi ispravno”, kazao je premijer.

O novim informacijama o angažmanu AlixPartners u Agrokoru, premijer je izjavio kako o tome nema saznanja.

 

Komentiraj