Plenković u Pakracu: “Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je u Pakracu sudjelovao na obilježavanju 30. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Uz Plenkovića u Pakracu su bili i ministar obrane Mario Banožić, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

“Prigoda je da se prisjetimo ne samo obrane i velebnih pobjeda u Domovinskom ratu nego i svega što smo kao društvo i država postigli u posljednjih 30 godina. Ovdje u Pakracu, dragi branitelji, stali ste u obranu institucija hrvatske države i danas znamo da ste tim činom ispisali povijest. Danas smo ovdje da se prisjetimo tih dana, s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa. Ponosni smo jer iako suočeni s neravnopravnom borbom, hrvatski se narod ujedinio u borbi protiv velikosrpske agresije”, kazao je Plenković okupljenima, kako prenosi Dnevnik.hr.

Pohvalio je program posjeta Pakracu u sklopu osnovnih škola rekavši kako time razvijamo “svjesne mlade ljude koji znaju što je Domovinski rat”.

Premijer je istaknuo da je Hrvatska u ovih 30 godina prošla dug put, ali je puno postigla. “Obranili smo se u nametnutom ratu, imamo respektabilnu vojsku, obnovili smo razrušena područja… Danas spajamo Hrvatsku Pelješkim mostom, cilj nam je uskoro ući i u šengenski prostor”, poručio je.

 

Komentiraj