Plenković: “Situacija pod kontrolom, nastojat ćemo izbjeći lockdown i mjere koje smo imali na proljeće”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u srijedu je, nakon online sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, dao izjavu za medije.

“Brojevi u mnogim drugim državama EU su puno gori nego u Hrvatskoj. Situacija je pod kontrolom, pratimo na dnevnoj bazi, rade se projekcije. Mislim da smo više puta komunicirali da ćemo utakmicu između zaštite zdravlja i održavanja gospodarske aktivnosti morati voditi dok se ne verificira jedno od istraživanja cjepiva koje mi se u ovom trenutku čini jedinim pouzdanim načinom zaustavljanja širenja epidemije”, kazao je Plenković.

Dodao je da će do tog trenutke pooštravati mreže i nastojati izbjeći zatvaranje i mjere koje smo imali na proljeće. “Svi naši epidemiolozi i liječnici po meni zadnjih osam mjeseci ulažu nadljudske napore koji su van svih okvira. Ja im želim zahvaliti na tome. Da bismo omogućili pravilno praćenje kontakta što je najbitnija zadaća u ovom trenutku, sugrađani koji su testirani pozitivno moraju biti transparentni, informirati službu o stvarnim kontaktima. Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte taj posao je lakši”, kazao je Plenković novinarima.

Komentiraj