‘Plenković se boji Barbarića, zato obilazno zaziva njegovu smjenu’

Autor:

03.04.2023., Zagreb - Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenkovic prisustvovao je obiljezavanju 33. obljetnice osnutka organizacija HDZ-a gradskih cetvrti Trnje, Brezovica, Novi Zagreb- zapad i Novi Zagreb- istok u Kulturnom centru Travno. Tomo Medved, Frane Barbaric, Andrej Plenkovic.
 Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

IZVORI BLISKI VRHU HDZa I HEPa uvjereni su da je smjena direktora HROTE-a Borisa Abramovića tek uvertira u čistku koju premijer Plenković planira provesti u HEP-u, ali šefa HEP-a Franu Barbarića, odgovornog i za aferu Plin za cent i za aferu s vikendicom, boji se sam smijeniti pa mu pomažu HSLS i SDSS

Smjena šefa HROTE-a Borisa Abramovića, kojeg je premijer Andrej Plenković tri mjeseca od izbijanja afere Plin za cent „počistio” s mjesta direktora Hrvatskog operatera tržišne energije (HROTE) – formalno jer mu je istekao mandat, a u stvari je na njegovo mjesto imenovao v.d. direktora bez da je prije raspisao natječaj za novog direktora – samo je uvertira onoga što će se događati u HEP-u.

Plenković priprema završnu etapu u dugom procesu zvanom “plan za smjenu Frane Barbarića”, predsjednika Uprave HEP-a kojeg je još u srpnju pozvao na sastanak i, prema tvrdnjama visokih izvora bliskih Vladi, tražio da sam odstupi s funkcije. To je bilo u utorak 25. srpnja….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.