Plenković s tri ministra danas obilazi 3. maj

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak će, zajedno s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, obići brodogradilište 3. maj.

Premijer i ministri sastat će se s direktorom brodogradilišta 3. maj Edijem Kučanom.

Nakon sastanka predviđen je i obilazak brodogradlišta, nakon čega će se obratiti medijima.

Vlada je prošlog tjedna, podsjetimo, donijela zaključak o uključivanju u proces deblokade računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u 3. Maj Brodogradilištu.

Kako je istaknuo ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zadužuje se Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod provesti sveobuhvatnu analizu predloženih mjera te istu dostaviti Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Plenković je na sjednici Vlade podsjetio kako se krajem srpnja 3. Maj Vladi obratio dopisom kojim se traži izdavanje državnih jamstava za deblokadu računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u 3. Maju.

Kazao je i kako je riječ o tvrtki koja je krajem 2017. završila restrukturiranje, sukladno pravilima o restrukturiranju poduzetnika u poteškoćama, te o tvrtki čiji je poslovni račun već duže vrijeme u blokadi.

“3. maj za razliku od Uljanika nije prezadužena kompanija i da nije bilo onih pozajmica Uljaniku ono bi moglo normalno funkcionirati jer su i sadašnji i potencijalni kupci izrazili interes i spremnost za završetak brodova, a postoji i interes za gradnju novih brodova”, kazao je premijer.

Poručio je i kako šalje poruku 3. maju i svim zaposlenicima da se očekuje da se na temelju svih dosadašnjih razgovora i kontakata napravi čvrsti plan aktivnost koji će omogućiti poslovanje u sljedećim godinama.

Komentiraj