Plenković: “Oko Vrhovnog suda možemo se konzultirati s predsjednikom”

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak kako ne treba biti političkog konflikta oko izbora predsjednika Vrhovnog suda.

Upitan da komentira povlačenju kandidature odvjetnice Lidije Horvat za predsjednicu Vrhovnoga suda te je li ponavljanje poziva jedini izlaz, premijer je odgovorio kako misli da je izbor predsjednika Vrhovnog suda tema oko koje ne treba postojati politički konflikt između predsjednika Republike i predsjednika Vlade, odnosno parlamentarne većine.

“Dapače, otvoreni smo za pronalaženje rješenja i za koje bi mogao stajati i predsjednik i parlamentarna većina, kako bi se omogućio pravodoban izbor i normalno funkcioniranje Vrhovnoga suda”, poručio je Plenković.

Rekao je kako ima u vidu scenarij koji bi bio dobar za sve, te da će se o njemu još konzultirati na razini vladajuće većine. Možemo se konzultirati i s predsjednikom Republike kako bismo pronašli rješenje, dodao je.

“Ovo nije tema za kapriciranje; tema je o kojoj moramo po proceduri izabrati na vrijeme predsjednika ili predsjednicu Vrhovnog suda”, istaknuo je predsjednik Vlade.

Komentiraj