Plenković odgovorio Milanoviću: “Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”

Autor:

27.09.2023.-Split- Politicari najvece europske grupacije, Europske pucke stranke Manfred Weber, Roberta Martsola i premijer Andrej Plenkovic obratili su se medijima Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u srijedu je u Splitu, gdje sudjeluje na pripremama za europske izbore s predsjednicom EK-a Ursulom von der Leyen, govorio o slovenskom pooštravanju kontrole granica.

Između ostalog, rekao je da to nije ugrožavanje Schengena, nego kontrola unutar granica, što radi i Hrvatska.

“To neće ni na koji način ometati prelazak granice između Hrvatske i Slovenije”, naglasio je premijer, koji smatra da ga slovenski kolega o tome nije trebao obavijestiti jer je, kako kaže, to kontrola njihova unutarnjeg teritorija.

Uputio je poruku i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću.

“Za razliku od njega, ja ne pijem, ja nisam ni išao u berbu”, poručio je premijer, kako prenosi Dnevnik.hr.

Plenković je ponovio da Hrvatska nije bila sprema na ulazak u Schengen u vrijeme njegove vlade 2015. godine, kao i da tom problemu nisu pristupili odgovorno.

“Mi smo tom problemu pristupili za razliku od SDP-a koji nisu iskoristili sredstva, mi smo iskoristili tri puta više sredstava, ogromna sredstva su uložena da bismo dokazali da je Hrvatska spremna”, naglasio je.

Milanović kaže da uzrok uvođenju slovenskih kontrola uz granicu s RH leži u postupanju BiH vlasti prema ilegalnim migrantima

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.