Plenković o snimci s Odbora za zdravstvo: “Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak se nalazi u posjetu Istarskoj županiji. Posjet je započeo je u Višnjanu u poslovnoj zoni Milanezi. U Puli se potom u podne sastao sa zamjenikom župana Fabriziom Radinom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem.

Nakon sastanka premijer Plenković obratio se novinarima. Komentirao je dinamiku cjepljenja u Hrvatskoj. “Na razini EU smo se izborili da dobijemo dodatne Pfizer doze cjepiva. Riječ je o 747.000 doza. Sa ubrzanim procjepljivanjem, moj je dojam da ćemo 200.000 doza dobivati tjedno. 2 milijuna i 200.000 doza ukupno. Na taj način kompenzirat ćemo usporavanje cjepiva. Naš je cilj da barem prvom dozom cjepiva bude cjepljeno 50 posto stanovništva 1. srpnja”, rekao je.

Upitan za komentar na jučerašnju sjednicu Odbora za zdravstvo, rekao je: “Dao sam ministrima jasnu zadaću da rješimo problem s Veledrogerijama i oni su ga rješili. Kod pitanja zdravstva, jasno je da je to pitanje koje traje dugi niz godina. Lokalni izbori nemaju veze s reformom zdravstva. Svi koji rade u zdravstvu trebaju raditi na reformi”, poručio je i dodao da reforma zdravstva nema veze s lokalnim izborima.

“Reforma zdravstva traje, postoje različiti planovi kako tome pristupiti. Ako postoje novi zakoni i ako ih je ministar Beroš sa suradnicima pripremio, mogu ići na Vladu idući tjedan”, poručio je.

O izjavi predsjednika SDP-a Peđe Grbina oko nova za Europske unije kazao je: “On je cementiran na 16 posto. Nacionalni plan obnove je jasan, resori rade na tome mjesecima. Za razliku od njegove teze da smo dobili najviše novca iz EU zato što smo mi najsiromašniji, moram reći da to nije točno. Ja Grbina u raspravi o tome nisam ni registrirao”.

 

Komentiraj