Marić pred Berošem održao govor pun kritika, nije znao da se sjednica snima

Ministar Zdravko Marić tijekom sjednice saborskog Odbora za zdravstvo održao je poprilično žustar govor o stanju u zdravstvu te radio pritisak na prisutnog ministra Vilija Beroša da počne smanjivati rashode zdravstvenog sustava.

No, Marić nije znao da se sjednica prenosi preko saborskog kanala na YouTubeu.

“Jako mi se sviđa da smo ovdje bez kamera. Ne moramo se suzdržavati, možemo krajnje otvoreno govoriti”, rekao je u jednom trenutku Marić. Tijekom sjednice, prenosi dnevnik.hr, ministar zdravstva Vili Beroš odgovornost je prebacivao na premijera Andreja Plenkovića, tvrdeći da mu je već ranije dostavio prijedloge, ali da on oklijeva zbog lokalnih izbora.

Ministar financija prezentirao je i brojke koje pokazuju kako su dramatično rasli troškovi zdravstva. “Malo sam se jučer na kraju sastanka našalio, ako mi još netko dođe s tezom da Ministarstvo financija nešto duguje, neću odgovarati za svoje postupke. Ne možemo više. Teško mi je, nisam dovoljno pametan da bih objasnio kako to u COVID godini toliko rastu troškovi za lijekove, pa i ove posebno skupe. Svi živi rastu, a imamo podatke o smanjivanju medicinskih zahvata”, rekao je, između ostalog, Marić.

Beroš je kazao da nas je COVID osvijestio o važnosti zdravstvenog sustava, ali i o neodrživosti sustava. “Ukoliko ne počnemo s reformamam, bit ćemo u velikom problemu, toga sam bolno svjesan”, “, izjavio je.

Video pogledajte OVDJE.

 

Komentiraj