Plenković: “Nedodirljivih nema, a od DORH-a očekujem pojašnjenja”

“Nema nedodirljivih”, poručio je danas o borbi protiv korupcije premijer Andrej Plenković, ocjenjujući kako “saga” o aferi Janaf “pokazuje da to izgleda nisu svi dobro razumjeli”.

“Imam dojam da nisu svi dobro razumjeli našu poruku borbe protiv korupcije. Nema nedodrljivih. Ime i prezime, stranačka pripadnost ne zanima ni DORH ni policiju, a niti mene. Svatko za koga postoji sumnja da se bavio koruptivnim radnjama, mora odgovarati”, kazao je Plenković u Slavoniji, nakon sjednice vladina Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

“Očekujem da se sve razriješi i da i DORH da određena pojašnjenja. Mislim da bi to svima olakšalo razumijevanje procesa”, rekao je Plenković.

Mato Čičak, načelnik općine Rugvica koji je u Saboru zamijenio uhićenog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića,
“mora sam pojasniti, najprije javnosti, a onda i meni kao predsjedniku stranke” dvojbe oko legalnosti njegove kuće u Rugvici, čudnovane prenamjene zemljišta i neobičnim ugovorima s tvrtkom uhićenog Kreše Peteka, kazao je Plenković.

Na otvorenju sjednice Savjeza za Slavoniju, Baranju i Srijem Plenković je izvijestio kako je u Projektu Slavonija, Baranja i Srijem do sada ugovoreno 16,53 milijardi kuna, odnosno 88 posto ukupne alokacije, a isplaćeno je 6,6 milijardi. To je, u odnosu na posljednju sjednicu Savjeta, povećanje od 5,2 milijarde kuna ugovorenih i 2,1 milijarde isplaćenih sredstava, kazao je premijer.

Komentiraj