Plenković: “Krize u svijetu imaju posljedice na sigurnost u Europi”

Autor:

24.11.2023., Varazdin- Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic i zupan Andjelko Stricak polozili su temeljni kamen za izgradnju Centralnog operacijskog bloka kod varazdinske Opce bolnice.  Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

 Ratovi i nestabilnosti u svijetu imaju posljedice na sigurnost u Europi, rekao je u petak premijer Andrej Plenković komentirajući nerede u Dublinu. 

“Vrlo aktivna nestabilnost od ruske agresije na Ukrajinu pa do Hamasovog terorističkog napada na Izrael pa odgovora Izraela i rata na Bliskom istoku, nestabilnosti u Africi, pogotovo subsaharskoj, suzbijanje nezakonitih migracija ima ogromne reperkusije za sigurnosno stanje u Europi, političku situaciju u Europi”, rekao je Plenković novinarima u Varaždinu.

“A onda u onim zemljama gdje postoji ranija imigracija upravo ljudi iz područja arapsko-islamskog svijeta dolazi, nažalost, ne samo do prosvjeda, nego i do sukoba. To je loše”, nastavio je Plenković.

U noći s četvrtka na petak izbilo je nasilje na ulicama Dublina nakon što je muškarac napao i ozlijedio nožem pet osoba, među njima troje djece. Irska policija uhitila je više osoba, a za izazivanje nasilja krivi krajnju desnicu.

Plenković je rekao da nemaju informacija ima li ozlijeđenih hrvatskih državljana u neredima, kao i da će ministarstvo vanjskih i europskih poslova i hrvatsko veleposlanstvo u Irskoj izvijestiti ako bude takvih saznanja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.