Plenković iz Slavonije o Milanoviću: “Raste broj jednako primitivnih političara kao što je on”

Autor:

21.04.2023., Petrijevci - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na svecanosti otvorenja Gospodarskog centra Osjecko-baranjske zupanije i Proljetnog sajma. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na svečanosti otvorenja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije i Proljetnog sajma. Nakon uvodnih pozdrava i zahvala svima zaslužnima za realizaciju projekta Gospodarskog centra, Plenković je kazao da je transformiran položaj i privlačnost Osječko-baranjske županije te je istaknuo da je u Slavoniju Vlada dosad uložila više od 2,5 milijarde eura, donosi N1.

Tijekom izjave za medije, upitan je o posljednjem istupu predsjednika Zorana Milanovića.

“To je sve uobičajeni repertoar divljaštva, vulgarnosti, primitivizma čovjeka koji je promijenio politički diskurs u Hrvatskoj tako da raste broj jednako primitivnih političara kao što je on. Oni nam narušavaju političku kulturu i koji se bave ničim. Njegov doprinos zadnjih godina je čista nula, ja bih rekao i duboki minus s obzirom koliko je narušio političku kulturu. Predlažem da poslušate njegove izjave o DORH-u i USKOK-u kada je uhićen njegov jatak iz Slovenske. To je bio prekretnički trenutak za model ponašanja, nekulture, primitivizma i divljaštva. U nastojanju optuživanja drugih, vidite njega. Nažalost, jedan dio političke scene ga slijedi, vide u njemu uzora”, odgovorio mu je Plenković.

Vezano uz ostavku ravnateljice USKOK-a, Plenković je kazao:

“Cijelo vrijeme govorim da je riječ o internoj stvari DORH-a”, rekao je pa dodao da je primio glavnu državnu odvjetnicu danas jer je htio neposredno čuti ono što je Vanja Marušić poručila i ministru pravosuđa.

Na kritike opozicije vezano uz ostavku ravnateljice USKOK-a i druge teme odgovorio je: “I ja bih bio nesretan da sam na njihovom mjestu.” Potom je ponovno podsjetio na sve što je dosad Vlada učinila.

“Oni bi da im netko drugi odradi izbore. Neće. Izbori se dobivaju na postignućima”, dodao je.

Istaknuo je da se Vladino djelovanje pozitivno percipira u europskim krugovima za razliku od Milanovića koji je “na međunarodnom planu osramotio Hrvatsku jer je naveo, prisilio, ne znam što je napravio, 54 saborska zastupnika da ne izglasaju misiju pomoći Ukrajini, sukladno Ustavu, a ne kao što ovi neki njegovi trabanti u Saboru pogrešno govore”.

“Odgovorit ćemo na svaku uvredu”

“Iza nas će ostati tako velika postignuća da ćemo uzdignuta čela reći da je Hrvatska 2024. godine u odnosu na 2016. godinu kada smo dobili povjerenje bolja, uspješnija i međunarodno priznata. Onaj tko će nas vrijeđati, dobit će odgovor svaki put neovisno je li alergija ili nije. Imam i ja alergiju pa ne šmrčem”, kazao je nadalje Plenković ponovno se referirajući na predsjednika RH.

Rekao je da misli da se šalje snažna poruka velikim kaznama za “Za dom spremni” te da će svi dva puta promisliti hoće li to raditi bez obzira što to nije u Kaznenom zakonu. Vezano uz raspravu o Zakonu o prekršajima rekao je i:

“Primitivizam i divljaštvo Bulja, Beljaka i Sačića su njihova odgovornost, a ne Sabora, parlamentarne većine, Vlade… Razumijem da su to ljudi koji jedino incidentom mogu dobiti vašu pažnju, ali to je tako. To je njihov bezobrazluk i nekultura. Meni je jako drago da će predstavnici židovske zajednice biti s nama u koloni. Naši stavovi i poruke su kristalno jasni.”

Milanović o vozaču USKOK-a: “Ni ime mu ne znamo, kao da se radi o fosni. Vozač, Jozef K, sad će strepiti od disciplinskog progona”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.