Anto Magzan/PIXSELL

PLENKOVIĆ: ‘Dogovorili smo 16, 17 kandidata za župane’

U sredinjici HDZ-a danas je održano Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke. Razgovori su trajali cijelo popodne, a nakon što su završili novinarima se obratio premijer Andrej Plenković.

”Raspravili smo aktualnu političku situaciju, okolnosti parlamentarne većine, prošlotjedno glasovanje u Saboru, aktivnosti oko lokalnih izbora i dogovarali daljnje korake za održavanje Središnjeg odbora kad bismo definirali okvir za lokalne izbore”, kazao je premijer, prenosi N1.

”Dogovorili smo 16, 17 kandidata za župane. Za još neke očekujemo sugestije županijskih organizacija. Zadovoljni smo s rejtingom i dobili smo potporu za sve aktivnosti”, dodao je Plenković te kazao kako se o imenima kandidata za gradonačelnike nije razgovaralo.

”Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiit ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi. Nismo razgovarali o gradovima nego o županijama”.

O prve dvije godine mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijer Plenković je kazao:

”Vrlo dobar dojam. Radila je na provedbi svog programa u okviru ustavnih nadležnosti. U ovih zadnjih 4 mjeseca imali smo korektnu suradnju. Mislim da je nastojala poručiti da je Hrvatskoj potrebno zajedništvo, dijalog, teolerancija i da nastoji biti prisutna diljem županija”, rekao je Plenković.

 

Komentiraj