PLAYOFF Danska i Irska bez pogodaka, odluka u Dublinu

U prvom susretu dodatnih europskih kvalifikacija za SP 2018 u Kopenhagenu su Danska i Republika Irska odigrali bez golova, 0-0, pa će odluka pasti u utorak u Dublinu.

U očekivano tvrdoj utakmici u Kopenhagenu nije bilo golova, a ono malo šansi što su stvorili Danci i Irci obranili su vratari, kojis u bili i najbolji pojedinci susreta.

Danci su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu uspjeli zabiti iz dvije velike dvostruke šanse. Prvo je u 12. minuti irski vratar Randolph obranio šut Larsena iz blizine, a potom je na odbijenu loptu natrčao Cornelius,a vratar Middlesbrougha je to ponovno bravurozno obranio. U 32. minuti se ponovno ukazala dvostruka šansa u jednom napadu za Dance – Randolph je obranio šut Eriksena iz daljine, a Sisto potom šalje loptu pokraj vratnice. U 43. minuti istakao se i danski vratar Schmeichel koji je obranio šut Christiea.

Drugo poluvrijeme proteklo je u vrlo opreznoj igri, praktički bez šansi sve do same završnice. Minutu prije kraja Duffy je pokušao glavom ravno u danskog vratara, a u protunapadu je Randolph obranio opasan udarac glavom Poulsena, pa gledatelji na Parken stadionu ipak nisu vidjeli gol.

Irci su zadnji puta igrali na mundijalu 2002. godine, a Danci 2010. godine.

Rezultati dodatnih kvalifikacija: 

HRVATSKA – Grčka          4-1 (Modrić 13-11m, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 / Papastathopoulos 30)
Sjeverna Irska – Švicarska 0-1 (Rodriguez 58-11m)

10. studenog:
Švedska – Italija 1-0 (Johansson 61)

11. studenog:
Danska – Irska 0-0

UZVRATNE UTAKMICE

12. studenog:
Grčka – HRVATSKA
Švicarska – Sjeverna Irska

13. studenog
Italija – Švedska

14. studenog:
Irska – Danska

AZIJA/CONCACAF

10. studenog: Honduras – Australija 0-0
15. studenog: Australija – Honduras

OCEANIJA/JUŽNA AMERIKA
11. studenog: Novi Zeland – Peru 0-0
16. studenog: Peru – Novi Zeland

 

Komentiraj