Pjevač Libertinesa dva puta uhapšen u razmaku od 48 sati, razlog su droga i tučnjava

Pete Doherty, pjevač i gitarist britanske grupe The Libertines, uhapšen je dva puta u Parizu i to u razmaku od samo 48 sati. Prvi puta je uhapšen u petak ujutro kada je, prema pisanju francuskih medija, uhićen dok je kupovao drogu na ulici. Policija ga je zatekla s dva grama kokaina, te je bio pod utjecajem droge i alkohola.

U subotu je Doherty pušten iz pritvora, da bi u nedjelju, oko tri sata ujutro, bio uhićen jer je pretukao tinejdžera u Parizu.  Dohertyjev odvjetnik Arash Derambarsh izjavio je kako je u subotu uvečer njegov klijent po izlasku iz pritvora popio tablete za spavanje i otišao spavati. U nekom trenutku se probudio i izašao na ulice Pariza odjeven samo u pidžamu kako bi proslavio izlazak iz pritvora. Odvjetnik tvrdfi kako je Doherty otišao u obližnji bar kako bi proslavio oslobađanje „gdje je pio i gdje su mu davali da pije“. Sve je pošlo u krivom smjeru nakon što se Doherty posvađao i potukao s 19-godišnjakom. Taj 19-godišnjak podnio je kaznenu prijavu policiji protiv Dohertyja, tvrdeći da je zadobio ozljede u pijanom obračunu. Prije no što ga je policija privela, Doherty je odveden na triježnjenje.

Dohertyjevi problemi s drogom i alkoholom odavno su poznati, a prošli mjesec na šest mjeseci mu je oduzeta vozačka dozvola zbog prebrze vožnje. Najnovija uhićenja događaju se pred početak europske turneje The Libertinesa. Turneja će započeti 17. studenoga nastupom u Luksemburgu.

Komentiraj