PickboxTV

PICKBOX Počinje emitiranje serije prema adaptaciji romana Agathe Christie

Ljubitelji “kraljice kriminalističkih priča” Agathe Christie ovog će ljeta doći na svoje.

‘Nesreća nevinih’ (Ordeal by Innocence) jedan od njenih najboljih romana iz 1958. godine doživio je svoju televizijsku ekranizaciju u obliku četiri epizode detektivske mini-serije u produkciji BBC-a koja se premijerno počinje prikazivati 20. srpnja na PickboxTV, odnosno na Max TV-u.

Roman ‘Nesreća nevinih’ uvodi nas u priču Rachel, imućne žene koja nažalost nikada nije mogla imati vlastitu djecu. Posvajanjem petero neželjenih mališana pokušala je od njih napraviti savršenu djecu. No, svako od Rachelinih petero djece po odrastanju je imalo problem s činjenicom da ih je usvojila neurotična majka i poprilično bizaran otac. Nakon Rachelinog ubojstva, obitelj Argyll prisiljena je vratiti se svakodnevnom životu, dok istovremeno nova saznanja o ubojici i mračne, teške obiteljske tajne izlaze na vidjelo…

Glumačka postavu čine neki od najpoznatijih britanskih glumaca: Ann Who (Rachel Argyll), Bill Nighy (Leo Argyll), Alice Eve (Gwenda). U ulogama posvojene djece su Eleanor Tomlinson (Marry Durrant), Matthew Goode (Philip Durrant) i Christian Cooke (Mickey Argyll).

“Roman ‘Nesreća nevinih’ bila je zreo za TV adaptaciju, jer ima sve osobine serije koja će stvarno privući ljude. Postoji obitelj koja je apsolutno slojevita i koja posjeduje zaista strašne obiteljske tajne. U ovoj obitelji ne postoji osoba koja ne čuva neke tajne, bile one malene ili ogromnih razmjera koje bi mogle razoriti cijelu obitel,“, najavila je scenaristica i producentica serije Sarah Phelps.

“Priča je veoma mračna i uznemirujuća, no radi se o Agathi Christie, stoga ni ne čudi. Ipak, ponekad smo se morali razveseliti“, rekao je Matthew Goode, jedan od glumaca.

Istaknimo kako će hrvatska publika seriju vidjeti prije američkog prikazivanja…

Komentiraj