PETROV ‘Hrvatskoj treba stabilna vlast, bez klijentelizma i korupcije’

HINA / ml

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Perov izjavio je u četvrtak u Osijeku da Hrvatskoj treba stabilna vlast, bez klijentelizma i korupcije, te promjene koje ne mogu osigurati ljudi za koje glas dižu osumnjičenici koji se oslobađaju proceduralnim pogreškama.

Na konferenciji za novinare Petrov je rekao kako “Hrvatska ne smije biti zemlja proceduralnih pogrešaka, posebice onih koji se temelje na sramotnoj političkoj trgovini”, ustvrdivši da je premijer Andrej Plenković za opstanak svoje Vlade sklopio pakt i radio političku trgovinu u Hrvatskom saboru, gdje mu je jedan od glasova osigurao bivši SDP-ovac Tomislav Saucha, osumnjičenik u aferi “Dnevnice”.

Smatra kako se “nakon događanja posljednjih dana ne može dogoditi” da građani izađu na lokalne izbore te ponovno daju glas HDZ-u i SDP-u, koji su, kako drži, “pokazali da im apsolutno ništa nije sveto i da građane Hrvatske drže korisnim budalma”.

“Želim da građani iskoriste 21. svibnja i pokažu da ne podržavaju takav način vođenja politike. Dali smo im mogućnost da vide kako se 20 godina vodila politika u državi, da vide mulj i močvaru politike koju su nam priuštili HDZ i SDP”, istaknuo je Petrov.

Rekao je kako su, prema saznanjima Mosta, na marginama već počeli sastanci o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, a što, kako drži, u svojim izjavama ne isključuje ni Andrej Plenković, ustvrdivši kako time “žele zaštiti sve ono zbog čega su svih godina godina u politici, a što je razotkrila platforma Mosta”.

“Važno je da 21. svibnja iskoristite svoje pravo. Dali smo vam mogućnost da vidite što rade, na vama je da kažete dosta takvom načinu ophođenja prema građanima. Mi nemamo gazdu, oni imaju gazdu. A vi odlučite želite li da njihov gazda, bude i vaš gazda”, poručio je biračima Petrov.

Kandidat Mosta za osječkog gradonačelnika Miroslav Šimić ustvrdio je da je Plenković nezakonitim postupkom smijenio Mostove ministre te da je Vlada nezakonito smijenila i državne tajnike, protiv čega su digli glas kako bi zaštitili hrvatske zakone, a ne svoje fotelje.

Ustvrdio je kako se vrši  pritisak ne samo na ljude koji su bili u izvršnoj vlasti,  nego i njihove obitelji, navodeći kao primjer kandidatkinju za zamjenicu i bivšu državnu tajnicu Ministarstva pravosuđa Sanju Mišević, čije je suprug, specijalist radiologije Tonči Mišević, nakon njezina odlaska na dužnost u Zagreb dobio premještaj u KBC Dubrava, a kada je zatražio povratak u Osijek, nije ga dobio.

Zanimljivo je da osječka bolnica, iz koje liječnici odlaze i u inozemstvo, danas više ne treba poznatog liječnika, specijalista radiologije s velikim iskustvom, kojeg pacijenti trebaju, kazao je Šimić ocijenivši kako će Most protiv takvih stvari žestoko boriti.

Mišević je istaknula da, ako ju je netko mislio zaplašiti, zapravo napravio kontraefekt.

Biračima u Osijeku uputila je poruku kako je glas za predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina glas za Branimira Glavaša, a glas za kandidatkinju HDZ-a Ivanu Šojat glas za koaliciju koja je bila na vlasti u u Osijeku u protekle četiri godine u Osijeku.

Ako mislite da ovom gradu trebaju promjene, onda glasujte za Most, istaknula je.

Komentiraj