Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Perković i Mustač tuže Hrvatsku jer im je odbila financirati obranu u Münchenu

Odvjetnici Josipa Perkovića i Zdravka Mustača tužili su hrvatsku državu, jer je bivša Vlada odbila financirati njihovu obranu pred münchenskim sudom, gdje se protiv njih vodi proces zbog ubojstva Stjepana Đurekovića, piše Novi list.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo Novom je listu rekao da je tužbu predao prije mjesec i pol dana, a Lidija Horvat, odvjetnica Mustača, to je učinila još i prije. “Nisam imao izbora. Perkovićev njemački odvjetnik Richard Bayer i ja napravili smo zahtjev na osnovu troškova do listopada 2015., koji su do tada iznosili oko pet milijuna kuna, a, naravno, da će do kraja procesa oni rasti”, rekao je Nobilo, koji je uvjeren da će sud usvojiti njihovu tužbu.

Podsjetimo, sredinom 2014. godine Nobilo je od SOA-e i MUP-a tražio da plate troškove Perkovićeve obrane, ali taj je zahtjev odbijen. Tadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je kako taj resor nije pravni sljednik nekadašnje Službe državne sigurnosti, čiji je Perković bio djelatnik u vrijeme atentata na Đurekovića 1983. godine u Njemačkoj.

Komentiraj