Pavle Kalinić o Tomaševiću: “Ja sam ljevičar, za razliku od njega”

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić u utorak je za N1 komentirao najavu platforme Možemo! da će nakon izbora tražiti od svih gradskih pročelnika da stave mandate na raspolaganje.

Za Možemo! je rekao da imaju i legalitet i legitimitet s obzirom na broj glasova i postotkom koji su dobili u prvom krugu lokalnih izbora u Zagrebu. “Problem kod mnogih je što misle da povijest počinje i završava s njima. Moram ih razočarati, povijest niti je počela niti će početi s njima, a neće ni završiti s njima”, rekao je Kalinić.

Dodao je da će se ‘neki morati sjetiti’ da postoji nekakav zakon i da će se morati pridržavati tog zakona. Kalinić je na javnom natječaju izabran za pročelnika, pa prema zakonu nije dužan stavljati svoj mandat na raspolaganje. “Konzultirao sam se s nekima s Pravnog fakulteta, prema tome, može se to lomiti preko koljena, radili su preko koljena i u Ministarstvu obrane pa sad imaju hrpu sudskih procesa koje gube i moraju davati ogromne odštete koje su izgubili putem sudskih procesa. Nadam se da će se mnogi, koji su sada opijeni ovim odličnim rezultatom koji su postigli, ipak vratiti u realnost, a ako ne, postoje pravni procesi i to će biti riješeno, što se mene tiče, u skladu sa zakonom”, rekao je Kalinić.

Njegov mandat traje još nešto manje od tri godine. “Volio bih, kad već netko o tome priča, da se sjeti što su oni radili prije i što su radili i kako su došli tamo gdje su bili, ne samo oni, nego i članovi njihovih obitelji”, rekao je Kalinić.

“Hrvatska je jako mala zemlja, Hrvatska je kapilarno korumpirana i vrlo teško da se može naći onih koji se nisu baš ničega dotaknuli”, poručio je Kalinić.

Upitan o funkcioniranju s Tomaševićem, kaže: “Mi nismo suprotno. Ja sam ljevičar, za razliku od njega”.

Komentiraj