Pavić i Mektić preko Demolinera i Mela u drugom kolu, Đoković i Medvjedev rutinski prošli

Mate Pavić i Nikola Mektić nastavili su niz pobjeda i na olimpijskom turniru u Tokiju. U prvom kolu su sa 2-0 u setovima (7-6, 6-4) bili bolji od Brazilaca Marcela Demolinera i Marcela Mela.

Pavić i Mektić su prvi set dobili ju tie breaku u kojem su Brazilci poveli 5-0. Hrvatski par zatim uzima sljedećih šest poena, a nakon 6-6 i oduzetog servisa za 7-6, na Mektićev servis Hrvati sa 8-6 uzimaju prvi set.

Drugi set je odlučen u desetom gemu kada je hrvatski par napravio jedini break u drugom setu za 6-4. Pavić i Mekitć su iskoristili drugu meč loptu, a u drugom će kolu igrati protiv boljih iz meča Španjolaca Andujara i Carballes Baene protiv Talijana Musettija i Sonega.

Novak Đoković je lagano odradio posao protiv 139. igrača svijeta Huga Delliena iz Bolivije. Sa 6-2, 6-2 Đoković je prošao u drugo kolo gdje će igrati protiv Nijemca Jana Lennarda Struffa, 48. igrača na ATP listi koji je u prvom kolu pobijedio Brazilca Thiaga Monteira sa 6-3, 6-4. Đoković i Struff su do sada igrali pet puta, sve je mečeve dobio srpski tenisač.

Drugi igrač svijeta Daniil Medvjedev je sa 6-4, 7-6 nadigrao Alexandera Bublika (ATP 40.) a u drugom kolu ga čeka Sumit Nagal, Indijac na 160. mjestu ATP liste koji je u prvom kolu izbacio uzbekistanskog veterana Denisa Istomina sa 6-4, 6-7, 6-4.

Komentiraj