“Parovi” Teatara Gavran u nedjelju premijerno u Lisinskom

Borna Filic/PIXSELL

Najnovija premijera Teatra Gavran bit će u nedjelju 27. studenoga u maloj dvorani Lisinski u Zagrebu izvedba predstave “Parovi” po tekstu Mire Gavrana i u režiji Roberta Raponje, najavljena kao najambicioznija predstava u povijesti toga teatra.

Kako se ističe u najavi, riječ je o tekstu koji je dosad premijerno igrao u Litvi i Makedoniji, a u njemu se Gavran ponovno bavi svojom najomiljenijom temom; muško-ženskim odnosima.

“U pitanju je šest priča koje se uzajamno isprepliću, svaki glumac igra po četiri uloge, tako da nas autor upoznaje s dvadeset i četiri lika koja ćemo vidjeti u različitim aspektima muško-ženskih odnosa”, stoji u najavi.

“To je najambicioznija predstava Teatra Gavran u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim”, dodaje se.

U Raponjinoj četrnaestoj režiji nekog Gavranovog teksta glume Ana Vilenica, Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser.

Scenu i kostime popisuje Jasmina Pacek, izbor glazbe Neven Zebić, scenski pokret osmislila je Sanela Janković Marušić, a svjetlo oblikovao Mario Vnučec.

Komentiraj