Ovog se vikenda u Rijeci održava najveća hrvatska konvencija fantastike

Autor:

Press

Rikon 2023, najveća hrvatska konvencija fantastike,održat će se od 29. rujna do 1. listopada u prostorima Filozofskog i Učiteljskog fakulteta na kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Rikonski vikend započinje za najmlađe već u četvrtak 28. rujna u 18 sati u Dječjoj kući u koju stižu superheroji Geek Clubr-a sa Spidermanom, koji će se spustiti s visine i pokazati svima koje to vještine mora imati svaki pravi superheroj.

Od petka 29. rujna do nedjelje 1. listopada program Rikona na kampusu uključuje panele, predavanja i kvizove o kultnim filmovima, robotici, stripovima, popularnim serijama, korejskoj filmografiji i zombijima. Također, tu je i Cosplay natjecanje, K-POP dance natjecanje, natjecanje filmske šminke, boardgame zona, gaming i e-sports zona, kreativne radionice i program posvećen Dungeons & Dragons igri.

Drugo izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata

U sklopu konvencije fantastike Rikon Udruga “3. zmaj” donosi novo i bogatije izdanje hrvatskog natjecanja filmske šminke i specijalnih efekata – SFX Croatia Makeup Natjecanje koje ove godine obećava još veću dozu kreativnosti, talenta i spektakularnih transformacija. Natjecanje okuplja entuzijaste i ljubitelje filmske šminke neovisno o tome jesu li amateri ili profesionalci koji su spremni demonstrirati svoje vještine, maštovitost i tehničko umijeće u stvaranju nevjerojatnih transformacija. Finale se održava u nedjelju, 1.10.2023. godine, uživo na Rikonu, gdje će finalisti uživo aplicirati maske, specijalne efekte i šminku na svoje modele te pružiti publici dašak doživljaja filmskog seta.

Ovogodišnje izdanje donosi temu inspiriranu igrom i serijom “The Last of Us”, a 8 finalistica će se boriti za titulu najbolje stvarajući SFX maske. Posjetitelji će moći iskusiti dašak pravog filmskog seta te se fotografirati s 8 zombi čudovišta u nedjelju poslijepodne, po završetku natjecanja.

Nagradni fond od čak tri tisuće eura uključuje novčane nagrade za prva tri mjesta i nagradu publike te sponzorske poklon pakete za sve finaliste. Pobjednik/ca osvaja titulu “Rikon SFX Makeup Artist 2023” i glavnu nagradu natjecanja: individualnu edukaciju filmske maske pri Učilištu Profokus pod mentorstvom Tatjane Tomšić, članice stručnog žirija, u vrijednosti 1.300 eura.

Dodatni SFX program

U subotu je na rasporedu Zombie Barbie (demonstracija uživo) te će posjetitelji imati priliku vidjeti transformaciju real life Barbie u Zombie Barbie. Vizažistica Nikolina Zaninović Kokotović će uz beauty makeup aplicirati i SFX makeup na modela kako bi kreirala filmsku šminku s kojom će dočarati kako bi Barbie izgledala da se zarazi sa zombie virusom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.