Osvajač Oscara preživio moždani udar, liječnik mu je rekao da je trebao umrijeti

Aaron Sorkin, redatelj i scenarist koji je za svoje scenarije četiri puta bio nominiran za Oscara a osvojio ga je 2011. za film „Društvena mreža“, u intervjuu za The New York Times otkrio je da je u studenom prošle godine preživio moždani udar. „Zabrinuo sam se da više nikada neću moći pisati. I zabrinuo sam se da neću moći pisati Camelota“, rekao je Sorkin čija će se adaptacija mjuzikla Camelot slijedećeg mjeseca početi igrati na Broadwayu.

Opisujući događaje iz studenoga, Sorkin je kazao kako se probudio jedne noći, krenuo prema kuhinji i zabio se u zid. Slijedećeg jutra shvatio je da ne može držati čašu punu narančinog soka jer mu se ruka tresla a sok prolijevao. Otišao je kod liječnika koji mu je izmjerio tlak. Tlak mu je bio toliko visok da mu je liječnik rekao kako je „trebao biti mrtav“. Sada mu je stanje daleko bolje ali tijekom prvog mjeseca nakon moždanog udara teško je izgovarao riječi, nije se mogao potpisati, a imao je problema i s korištenjem tastature prilikom pisanja scenarija. Jedina posljedica koju i danas osjeća je gubitak okusa hrane.

„Da razjasnimo nešto. Dobro sam. Ne bih želio da netko pomisli da ne mogu raditi. Dobro sam“, ustvrdio je 61-godišnji Sorkin. Nakon moždanog udara Sorkin se ostavio pušenja što mu je bila dugogodišnja navika, počeo je paziti na prehranu, te sada redovito vježba. „Uzimam puno tableta“, dodao je. Za njega je to bio bio alarm jer „mislio sam da mogu jesti što god hoći, da mogu pušiti koliko god hoću, te da se to neće odraziti na mene. O, kako sam bio u krivu“. Novinar New York Timesa napisao je kako mu je Sorkin isprva usputno spomenuo moždani udar te nije želio da se to objavi. Naknadno se predomislio i odlučio izaći u javnost s time. “Ako ću time jednu osobu potaknuti da prestane pušiti onda će to biti od pomoći“, objasnio je Sorkin.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner