OSTOJIĆ: ” Njemačka poslala otvoreni poziv migrantima, ali za njih nije organizirala prijevoz avionom”

HINA

Na temu presude Suda EU-a Hrvatskoj o nezadovoljavajućem tretmanu izbjeglica oglasio se i ministar unutarnjih poslova u koalicijskoj Vladi predvođenoj SDP-om Ranko Ostojić:

“U okolnostima u kojima se događala migracijska kriza Hrvatska je postupala humano i odgovorno. Migrantima su osigurani svi osnovni životni uvjeti i 24-satna zdravstvena skrb, kao i potpuni nadzor kretanja. Svi su imali pristup međunarodnoj zaštiti u Hrvatskoj, odnosno mogućnost za podnošenjem zahtjeva za istu, što mogu potvrditi i sve međunarodne i civilne udruge koje su bile konstantno prisutne u prihvatnim kampovima, a nije ih bilo malo”.

Ostojić nije zaboravio niti ulogu Angele Merkel.

“Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je Njemačka poslala otvoreni poziv migrantima, ali za njih nije organizirala prijevoz avionom. Isto tako, migranti su, kao što znamo, prvotno prelazili preko Mađarske u Austriju dok pravac nije preusmjeren. Uostalom, postojao je dogovor svih država na tzv.Balkanskoj ruti, dokument poznat pod nazivom ‘Junckerov plan’, potpisan od svih država na ruti, i nismo radili ništa na svoju ruku niti igrali samostalnu utakmicu”, između ostalog donosi N1.

Komentiraj