HINA

OSTAVKA SDP-OVKE ‘Preko nekih stvari ne mogu prijeći’

Tamara Puač, predsjednica Gradskog odbora SDP-a grada Požege podnijela u srijedu neopozivu ostavku na svoju funkciju, javlja portal Požega.eu. Kako je pojasnila novinarima, prekipjeli su joj pritisci pojedinaca iz stranke koji se, piše portal, nikako nisu pomirili s činjenicom da je načelu stranke žena i k tome još prema njihovim kriterijima „neposlušna“.

“Mogu li se, u ovoj našoj zlatnoj dolini kvazipolitičari i njihova piskarala odmaknuti od svojih urođenih i duboko ukorijenjenih poimanja kako su žene, pa i njihove „vlastite“, bića drugog reda, nesposobne za samostalno prosuđivanje, donošenje i iznošenje vlastitih stavova, već da im zato trebaju neke „macho muškarčine“. Oni moraju znati da ja ipak ne pripadam tim bićima drugog reda.

Dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednice SDP-a gradske organizacije Požega, jer ono što sam doživjela od oporbe unutar stranke odnosno pojedinih članova Gradskog odbora nešto je preko čega ne mogu i neću prijeći. Ostavljam to onim naglo probuđenim „macho muškarčinama“ koji se okupljaju po ćoskovima birtija i koji su najpametniji i misle da sve znaju i sve umiju”, poručila je Puač.

Svoje djelovanje nastavlja kao gradska vijećnica.

Komentiraj