Osijek uspio registrirati Ivana Santinija

Ivan Santini je privremeno registriran za NK Osijek čime je stekao pravo nastupa za svoj novi klub. Priliku za debi tako će imati već u petak kada Bijelo-plavi u sklopu 23. kola HT Prve lige gostuju kod Varaždina.

31-godišnji napadač je klubu iz Gradskog vrta pristupio prije dva tjedna, no do sada nije imao pravo nastupa obzirom da je sa svojim bivšim klubom kineskim Jiangsuom jednostrano raskinuo ugovor zbog čega nije odmah dobio ispisnicu nužnu za novu registraciju.

“Ovoga je četvrtka na mail NK Osijek stigla lijepa i očekivana vijest. Kineski nogometni savez dostavio je u HNS, a potom i na našu adresu međunarodnu potvrdu za pravovaljanost registracije Ivana Santinija koji odmah stječe pravo nastupa za Bijelo-plave! U obrazloženju stoji kako je u skladu s FIFA-inim Pravilnikom o statusu i transferima igrača i Pravilnikom o registraciji klubova i igrača HNS-a Santini slobodan i može se registrirati za Nogometni klub Osijek.”, izvijestio je klub iz grada na Dravi.

Santini je najzvučnije pojačanje za momčad Nenada Bjelice u netom završenom prijelaznom roku, potpisao je ugovor do konca sezone uz mogućnost nastavka suradnje. Radi se o bivšem reprezentativcu koji je za Vatrene zabilježio pet nastupa, a u karijeri je nosio i dres Zadra, Inter-Zaprešića, Salzburga, Ingolstadta, Freiburga, KV Kortrijka, Standard Liegea, Caena i Anderlechta. Posebno raspoložen bio je u prvom razredu belgijskog nogometa gdje je u 101 nastupu zabio čak 51 pogodak dok je u fancuskoj Ligue 1 u 66 utakmica 26 puta tresao mrežu suparnika.

Komentiraj