OSIJEK HOS-ovci zatražili od Plenkovića da stane uz njih i zaštiti ih

HINA/ TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ ua

Bivši pripadnici HOS-a jučer su u Osijeku održali konferenciju na kojoj su zatražili od Plenkovića da stane iza njih i zaštiti ih.

Borislav Barišić, predsjednik Saveza udruga HOS-a, obratio se javnosti na konferenciji za medije u Osijeku.

“Zadnje izjave da smo fašisti bile su povod ovoj konferenciji. Na proslavi posljednjeg Dana pobjede pritvoreno je šestorica branitelja. Reagiralo je 46 udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Posljednjih dana nazivaju nas fašistima, to je prevršilo svaki mjeru. Mislim da je vrijeme da se stane.

S ovog mjesta zahtijevam, tražim i molim podršku premijera Plenkovića da nas zaštiti. Dokazao je u svojoj političkoj karijeri kao predsjednik Vlade da ima stavove, pokazao se kao državnik, stao je iza ministra Marića kad je u pitanju bilo hoće li pasti hrvatska Vlada, stao je iza jednog čovjeka zato što je štitio njegov dignitet i što nije dao da ga proglase lopovom, ovakvim, onakvim, što su pokušali. Tu mu skidam kapu i zato tražim da podrži i zaštiti pripadnika HOS-a. Ovo je samo početak, vrh sante leda, da zaštiti sve branitelje, dragovoljce. Tražim da zaštiti jedanaest nevinih, da zaštiti čast, poštenje onih momaka čija smo imena stavili na jednoj malenoj ploči u Jasenovcu. Bar kao mrtvi, neka ima pijetet prema njima, neka ih se ne dira, neka ih se naziva fašistima”, rekao je Borislav Barišić.

Bivši HOS-ovci pojavili su se na konferenciji s kravatom s grbom HOS-a na kojoj je pisalo ‘Za dom spremni’.

Komentiraj