Oreščanin: Potraju li ove mjere do lipnja očekuje nas “smak svijeta” u poslovnom smislu

Nakon što je potvrđeno da ovakva situacija u Hrvatskoj ostaje do lipnja sve je više prognoza o velikom valu nezaposlenih, blokiranih i građana općenito u problemu. Po tom pitanju oglasili su se i iz  Inicijative Glas poduzetnika koji još jednom napominju kako je jedini način otpis kredita i obaveza, a ne odgoda.

“Vrlo je jednostavno, ako zaradiš nula, platiš nula”, pojašnjava Dražen Oreščanin iz Inicijative Glas poduzetnika prilikom gostovanja na N1 televiziji i dodaje da uz ovaj, imaju još i zahtjev otpisa svih parafiskalnih nameta, komunalnih naknada i najmova te traže moratorij na sve kredite i leasinge, u trajanju od godine dana.

Najgora posljedica krize je otpuštanje ljudi

“Sada već imamo 50 tisuća nezaposlenih, a prema nekim analizama koje smo radili do kraja godine moglo bi ih biti 400 tisuća. Potraje li ovo do lipnja, to je smak svijeta”, poručuje i iznosi podatak da je 70 posto zaposlenih u mikro, malom i srednjem poduzetništvu koje je vezano uz turizam, a da turizam čini 25 posto našeg BDP-a.

“Turizma nema, već smo sad na koljenima, a do kraja lipnja ‘ko živ `ko mrtav’, poručuje Oreščanin koji sumnja da se ova sezona može spasiti s obzirom da će ljudi manje putovati, a i države će inzistirati da građani ostanu u svojim zemljama i da se poveća potrošnja.

 

Komentiraj