OREPIĆ: “Uhićenja su dio obiteljske svađe unutar HDZ-a, poruka premijera oporbi u HDZ-u”

HSS-ovac Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova, u Newsroomu televizije N1 je rekao da nisu Hrvatske šume leglo korupcije već je hrvatska vlada leglo korupcije.

“Nemamo nacionalnu državu, imao stranačku državu kojom se vlada polugama DORH, Ustavni sud i represivni aparat – policija”, rekao je pa pojasnio:”DORH vodi istragu, policija ima ulogu voditi izvide i prikupljati podatke o kaznenom djelu, međutim, DORH ima ulogu nadzora nad policijom za neka kaznena djela kazne zakona ispod pet godina. Policija u roku 24 sata nužno mora obavijestiti DORH kako bi ono odlučilo o daljnjem procesu. A za kaznena djela kazne zakona iznad pet godina policija ne može ni pokrenuti postupak ako nije dobila odobrenje od DORH-a”.

Za glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek kaže kako imamo čelnog čovjeka DORH-a koji je dio kontinuiteta politike koja nas je dovela do bezakonja. “To što je događa u Hrvatskim šumama je model funkcioniranja.”

“Što se tiče uhićenja, to je dio obiteljske svađe unutar HDZ-a, jasna poruka premijera oporbi unutar stranke i obmanjivanje građana…
Svaki put se najavi javnosti da će se dogoditi uhićenje, to je atraktivno za medije, ali je nedopustivo”, dodaje Vlaho Orepić.

Komentiraj