“Oppenheimer” pretekao “Bohemian Rhapsody“ i postao najuspješniji biografski film

„Oppenheimer“ je postao biografski film s najvećom kino zaradom u povijesti čime je pretekao dosadašnjeg rekordera, film „Bohemian Rhapsody“. Film redatelja Christophera Nolana temelji se na priči o J. Robertu Oppenheimeru, kojeg su zvali „ocem atomske bombe“, i njegovom tajnom projektu Manhattan kooji je rezultirao stvaranjem prvog nuklearnog naoružanja u Drugom svjetskom ratu.

Film „Oppenheimer“ do sada je zaradio na svjetskim kino blagajnama 913 milijuna dolara čime je pretekao biogrrafski film o grupi Queen „Bohemian Rhapsody“ koji je na svjetskim kino blagajnama zaradio 911 milijuna dolara.
„Bohemian Rhapsody“ se prikazivao u kinima 2018. godine a u njemu Rami Malek glumi pjevača Freddieja Mercuryja. Za tu ulogu Malek je osvojio nagradu Oscar. Zanimljivo, Malek ima ulogu i u filmu „Oppenheimer“ gdje glumi nuklearnog fizičara Davida L. Hilla.

„Oppenheimer“ je već prije oborio jedan rekord a to je da je postao najuspješniji film čija se radnja odvija u Drugom svjettskom ratu. Osim toga, to je ovogodišnji treći najgledaniji film u svjetskim kinima, ispred njega su „Barbie“ i „The Super Mario Bros. Movie“. Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy dok se u ostalim ulogama pojavljuju Emily Blunt kao Kitty Oppenheimer, Matt Damon kao general Leslie Groves, Robert Downey Jr. kao Lewis Strauss i Florence Pugh kao Jean Tatlock.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner