FaH

Oporba traži sazivanje sjednice Odbora za medije o odluci ministra Hasanbegovića

Šest članova saborskog Odbora za medije iz oporbenih redova zatražilo je u ponedjeljak od predsjednika tog Odbora Andrije Mikulića (HDZ) da sazove sjednicu, na kojoj bi se raspravljalo o odluci ministra kulture Zlatka Hasanbegovića o razrješenju Stručnog povjerenstva za neprofitne medije.

 Na sjednicu je potrebno pozvati i ministra kulture, piše u zahtjevu koji su potpisali SDP-ov potpredsjednik Odbora Nenad Stazić te SDP-ovi članovi Davor Bernardić, Darko Parić i Damir Tomić, HNS-ov Goran Beus Richembergh i zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi.

Ako Mikulić ne sazove sjednicu u roku osam dana, zahtjev će ići predsjedniku Sabora koji onda saziva sjednicu i određuje nekoga od članova Odbora da je vodi, objasnio je Stazić novinarima. Očekuje da će na sjednicu ponovno doći i prozvani ministar Hasanbegović, “naravno ako vladajući ne odluče bojkotirati i tu sjednicu”.

Stazić je time aludirao na činjenicu da članovi Odbora za obrazovanje iz vladajuće koalicije u ponedjeljak mahom nisu došli na sjednicu na kojoj je ministar trebao objasnititi odluku o raspuštanju Povjerenstva.

“Ali, mi ćemo inzistirati da se, dok traje ovaj mandat Sabora, to pitanje riješi pred odborima. Hoće li oni neprestano bježati i skrivati se u mišje rupe to je njihova stvar”, poručio je. Dodao je kako je i “stvar medija” da ih o tome pitaju i pomognu da se stvar raščisti.

“Jer, kao i kod Crnoje, to je pobjeda medija, to je pobjeda oporbe. I HDZ je pri tome odigrao značajnu ulogu i pridonio da se sazna istina o Crnoji”, rekao je Stazić.

Prema saborskom Poslovniku, sjednicu odbora saziva predsjednik, no to može učiniti i trećina članova odbora.

Komentiraj