‘Opasan’ skatepark Labirint ima pomične prepreke i viseću konstrukciju

Screenshot YouTube

Trikove i vratolomije u ‘opasnom’ skateparku u njemačkom gradu Münchenu mogu izvoditi samo najvještiji vozači.

Ovaj skatepark je jedinstven po svojim karakteristikama. Zbog svojih neobičnosti i pomičnih prepreka ova dvorana je dobila ime Labirint. Nagibni labirint se zapravo nalazi ovješen na konstrukciji na visini od tri metra. Kada se u rad puste hidrauličke dizalice i metalna kromirana lopta krene svojim putem, vožnja se počinje poprilično komplicirati.

Arhitekt i dizajner Andreas Schützenberger je za izgradnju bio inspiriran društvenim igrama i mehaničkim konzolama iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Istaknimo kako je arhitekt Schützenberger od 1997. godine projektirao oko različitih 7 500 rampi i parkova za ekstremne sportove u više 30 zemalja svijeta.

Sve više gradova i manjih mjesta nameće koncept mobilitya mlađim generacijama i dodjeljuje stare zatvorene prostore udrugama ili organizacijama za obnovu i pretvaranje u sportske objekte, kao što su skateparkovi. Ovakvi centri okupljaju mnoštvo sportaša i rekreativaca te nude različite sadržaje. Vožnju Labirintom su predstavili Watch Vladik Scholz, Madars Apse, Gustavo Ribeiro i Jost Arens.

Komentiraj