OPASAN NEMAR: Muškarac teško ozljeđen dok je spaljivao korov

FaH

– Šezdesetsedmogodišnji muškarac zadobio je teške i po život opasne ozljede, kada ga je prilikom spaljivanja korova na području Hrvaca, kod Sinja u subotu zahvatila vatra, te je prevezen u splitski Klinički bolnički centar (KBC)  gdje se liječnici bore za njegov život.

Muškarac je nastradao kada je paleći korov u mjestu Satrić, vatra u jednom trenutku izmaknula njegovoj kontroli i zahvatila ga po cijelom tijelu, izvijestila je u nedjelju splitska policija. U pomoć mu je priskočila obitelj i susjedi, a ubrzo je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u KBC Split .

Splitska policija zbog opasnosti od požara apelira na građane da prilikom spaljivanja korova na otvorenom prostoru dosljedno poduzimaju sigurnosne mjere i poštuju propisane odluke o spaljivanju korova, trave i drugog biljnog otpad.

“Uzrok požara na otvorenom prostoru često je nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, čemu svakako pridonose vremenske prilike, isušenost  tla i biljne vegetacije. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote”, upozorila je policija.

 

Komentiraj