Okupili se mladi ‘Vatreni’: “Mislim da niti jedna ekipa nije imala ovakvo zajedništvo”

Hrvatska U-21 reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Velikoj Gorici te krenula na pripreme u Medulin, gdje će ostati do 16. lipnja.

Na okupljanje mladih Vatrenih pristiglo je 19 igrača, koji su u Medulinu odradili svoj prvi trening za Europsko prvenstvo.

Mladoj će se reprezentaciji naknadno priključiti Nikola Vlašić, Duje Ćaleta-Car, Josip Brekalo, Filip Benković i Alen Halilović. Branič Petar Mamić zbog ozlijede nije prisustvovao okupljanju te neće konkurirati za Europsko prvenstvo.

Nakon priprema, Nenad Gračan i njegovih 23 odabranika uputit će se u Italiju i San Marino, gdje će u skupini igrati protiv Engleske, Rumunjske i Francuske.

” Jedva čekam treninge i utakmice. Skupina je dosta jaka – Engleska, Francuska i Rumunjska nisu se slučajno plasirale na Europsko prvenstvo. Imamo jako dobru ekipu. Nadalje, iako su i druge generacije imale dobre ekipe, mislim da niti jedna ekipa do sada nije imala ovakvo zajedništvo”, rekao je Dinamov Lovro Majer.

Branič Borna Sosa poručio je kako su u prijašnjim utakmicama pokazali da imaju sve što im je potrebno da se nose s jakim ekipama. “U svakoj utakmici ciljat ćemo na pobjedu. Svi priželjkujemo Olimpijske igre i to nam je veliki cilj”, poručio je.

Momčad Nenada Gračana za EP:

Vratari: Josip Posavec, Ivo Grbić, Adrian Šemper

Braniči: Borna Sosa, Filip Uremović, Nikola Katić, Domagoj Bradarić, Toni Borevković, Branimir Kalaica, Marijan Čabraja

Veznjaci: Ivan Šunjić, Luka Ivanušec, Toma Bašić, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović

Napadači: Marin Jakoliš, Robert Murić, Sandro Kulenović

Komentiraj