OKONČANA POTRAGA NAKON POMORSKE NESREĆE Pronađeno tijelo češkog turista

HINA / Zvonimir KUHTIĆ

Danas oko podneva okončana je potraga za nestalim 34-godišnjim češkim turistom, javlja Dubrovački dnevnik.

Nesretni Čeh pronađen je mrtav u Kučištu nakon što se gumenjakom sinoć sudario s brodicom oko 22:30 sati u Pelješkom kanalu, između mjesta Viganj na Pelješcu i Tri Žala na Korčuli.

Naime, sinoć nešto iza 22:30 asti u Pelješkom kanalu, između Kućišta na Pelješcu i Tri žala na Korčuli sudarile su se dvije brodice, jedna brodica hrvatske zastave, dužine 10,60 metara, pogonjena strojem snage 103 kW, sa četiri osobe na palubi (dvoje odraslih i dvoje djece), svi hrvatski državljani, od kojih srećom nitko nije ozlijeđen, a čija brodica se sudarila sa drugom dužine 5 metara (gumenjak), pogonjena vanbrodskim strojem snage 56kW, češke zastave na kojoj je u trenutku sudara bila jedna osoba, A.H. (rođen 1983. godine), češki državljanin za kojim se ujedno i traga, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, nadležne ispostave te Pomorska policija Dubrovnik, a u koordiniranu potragu uključena su i plovila Hrvatske gorske službe spašavanja i komercijalne spasilačke tvrtke „SeaHelp“. U potragu se uključilo i sedam privatnih brodica.

Komentiraj