facebook.com

Ograničena kolekcija FÖREMÅL poznatog dizajnera Per B. Sundberga i tvrtke IKEA

Zaboravite na skandinavski minimalizam barem na trenutak. Ograničena kolekcija FÖREMÅL razotkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasljeđa.

Per B. Sundberg, znan kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umjetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

“Volim raditi stvari na drugačiji način i poigravati se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinirajući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo”, rekao je dizajner.

Per B. Sundberg u svom ateljeu

Ukupno 35 različitih predmeta koji čine ovu kolekciju u isto vrijeme su i lijepi, neobični i privlačni. Nekoliko ih je umotano u aluminij i dolaze u gotovim kutijama, svaki je inspiriran svježinom, modernošću i miriši na novo, u kombinaciji s visokom umjetnošću i svakodnevnim šarmom.

Kao djelo švedskog nekonformističkog umjetnika, kolekcija FÖREMÅL istražuje drugu stranu kombiniranjem suprotstavljenih stilova i ideja.

Komentiraj