Oglasio se Kožić: “Obnašam dužnost župana časno i pošteno, nisam počinio nikakvo kazneno djelo”

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić prijavljen je za kazneno djelo počinjeno, kako se sumnja, u svojstvu službene osobe župana. Radi se navodno o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti ili trgovine utjecajem, a sve je povezano s određenim troškovima koji su podvedeni kao troškovi županije iako se radilo o njegovim privatnim izdacima.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o računu od 5.250 kuna za večeru u jednom konjičkom klubu. Kožića se tereti da je na račun Županije platio večeru ljudima koji nemaju veze sa službenim poslom. Izvori bliski Kožiću kažu da je riječ o političkom obračunu SDP-a s Kožićem, piše N1.

S obzirom da je riječ o manjem novčanom iznosu za koji je navodno oštećana Županija, prijavljen je za blaži oblik kaznenog djela, a stoga se nije ni išlo u akciju njegova uhićenja nego će se procesuirati redovnim putem, odnosno od početka će se braniti sa slobode.

Oglasio se i župan Kožić. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku: 

“Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi.

S obzirom da je postupak u tijeku ne mogu iznositi više detalja. Međutim, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima.

Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost“, stoji u priopćenju.

Policija upala u kuću zagrebačkog župana Stjepana Kožića

Komentiraj