Oglasila se policija: “Odbacujemo teze da je premijer uključen u postupanje policije”

Zadarska policija u ponedjeljak je izvijestila da je u petak provedeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 71 i 49 godina zbog članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je u ponedjeljak PU zadarska.

Obojica su, navodi se u policijskom priopćenju, 20. siječnja ‘ispod članka na jednom zadarskom portalu o najavi posjeta predsjednika Vlade Andreja Plenkovića Maslenici objavili komentare uvredljivog i omalovažavajućeg sadržaja’.

Nakon provedenog istraživanja, obojica su 21. siječnja u popodnevnim satima uz Optužni prijedlog prepraćeni na Prekršajni Odjel Općinskog suda u Zadru.

Iz policije odbacuju izrečene teze u javnosti koje aludiraju na to da je premijer uključen u postupanje policije. “Riječ je o redovitom postupanju policije u okviru službene dužnosti te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku”, istaknuto je u priopćenju.

Kuća ljudskih prava: “Neprihvatljivo uhićenje građana zbog javno izgovorene ili napisane kritike vlasti”

Ranije u ponedjeljak mediji su objavili da je zbog prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću u komentaru objavljenom na Facebook profilu jednog zadarskog portala, policija je u petak privela 72-godišnjeg muškarca iz Briševa kod Zadra. On je ispod objave o dolasku premijera Plenkovića u Maslenicu povodom obilježavanja 29. obljetnice VRO Maslenica ’93, napisao da premijera “treba dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone”.

“Zbog njegove sigurnosti mene je policija uhitila i zadržala dok premijer nije otišao s ovog područja jer ja sam mu opasnost. U policiji su mi najprije rekli da sam prijetio premijeru, a s obzirom na to da sam im izbio taj argument, okrenuli su na vrijeđanje. Bilo je još uhićenih, sa mnom je bio čovjek sudionik akcije Maslenica. Dok je premijer postavljao vijenac, on je bio u zatvoru isto za komentar“, objavio je muškarac uz fotografiju optužnog prijedloga, a prenio portal 057 info.

Priveden 72-godišnji Zadranin koji je na Facebooku napisao da Plenkovića treba dočekati pokvarenim jajima prilikom dolaska u Maslenicu

Komentiraj