ODGOVOR NA OPTUŽBE: Zoran Erceg namjerava tužiti Milijana Brkića, poziva ga da javno objavi svoj diplomski rad

Igor Kralj/PIXSELL

U jučerašnjoj emisiji Otvoreno, Zoran Erceg je rekao, nakon što ga je kandidat za ministra branitelja, Milijan Brkić, optužio da je 1991. godine pokazao svoju moralnu vertikalu kao osobni snimatelj ratnog zločinca Ratka Mladića: “Gospodine Brkiću, 25 godina je prošlo od rata, bili ste u policiji. Zašto niste obavili svoj posao, zašto me niste procesuirali ako smatrate da je to istina. Evo, ja vam bacam rukavicu, procesuirajte me, pokušajte to dokazati. Sramite se zbog poruke koju sada šaljete”.

Zbog takvih optužbi, koje su također nedavno objavili i neki mediji, Zoran Erceg je već kontaktirao odvjetnicu te namjerava podići tužbe, piše portal Index.

„Riječ je o zlobnom, ali krajnje primitivnom spinu koji je lansirala politička struja kojoj pripada i Brkić. Kao častan čovjek uvrijeđen sam lažima koje je sinoć izrekao na moj račun, no nisam začuđen jer se potvrdilo da vrijedi ona narodna „Tko laže – taj i krade i obrnuto“. No Brkić se vrijeđa kada ga se naziva plagijatorom, iako za to postoje dokazi jer je sutkinja Upravnog suda u Zagrebu, Tamara Bogdanović, potvrdila da je 70 posto njegovog rada prepisano iz diplomskog rada Stanka Tomića. Realno, čovjeku koji je u stanju prepisati diplomski rad nije nikakav moralni problem javno izgovoriti laž, uostalom i njegov šef, Tomislav Karamarko, je nedavno zaključio da je moral ionako relativna stvar“, rekao je Erceg.

Kazao je kako će zbog jučerašnje izjave tužiti Milijana Brkića te ga poziva da javno objavi svoj diplomski rad kako bi ga građani mogli usporediti s originalom, javlja Index. Erceg također tvrdi kako je sinoćnja emisija u kojoj je gostovao, bila u službi PR-a Milijana Brkića. Po komentarima na društvenim mrežama može se zaključiti kako se s njim slaže i velik broj gledatelja.

„Sinoćnje Otvoreno ličilo je na ‘one man show’. Voditelj me je doslovno ugasio nakon samo 2 minute i 24 sekunde i nakon toga mi više nije dao riječ, dok je Brkić govorio čak u sedam navrata i jedini je imao uvodnu i završnu riječ. Slično kao i ja, sinoć su prošli i ostali gosti u studiju, jer Brkić je sam pričao čak 17 minuta i 53 sekunde, te je tako potrošio gotovo 40 posto vremena trajanja emisije. I što nakon svega toga zaključiti nego da je riječ o emisiji kojom se Vasi dala sjajna prilika da se, pred gledateljima, pokuša oprati od vlastite sramote, a on je, kao oružje, odabrao primitivne napade na SDP-ovca Vidovića, kojeg je optužio da je alkoholičar, i na mene kojemu je „prišio“ etiketu snimatelja ratnog zločinca“, zaključuje Zoran Erceg.

Demantirao je i to kako je on jedan od organizatora protuprosvjeda u Savskoj, pošto ga je tako sinoć najavio voditelj emisije Otvoreno.

„Netko me namjerno i uporno već godinu dana povezuje s “protuprosvjedom”, a ja sam prije prvog takvog događaja pozvao sve koji prate moju stranicu „Dosta je. Stop agresiji šatordžija iz Savske“ da ne nasjedaju na tu podvalu, jer je sporni “protuprosvjed” bio u funkciji šatoraša i s njim doista nemam nikakve veze“, rekao je, prenosi Index.

Komentiraj