Od ponedjeljka u Zagrebu turistička covid ambulanta

Od ponedjeljka u osam sati u Zagrebu počinje raditi turistička covid ambulanta, javio je RTL.

Liječnica obiteljske medicine Ljubica Lazić Vuletić objasnila je da se neće nuditi cijepljenje, ali će se moći testirati, i to svakim radnim danom, vikendom i praznikom od 8 do 16 sati. Nakon 16, postoji dežurni telefon.

“Turisti će imati informacije preko turističke zajednice Grada Zagreba, imat će informacije na mrežnim stranicama Grada i u smještajnim objektima”, kazala je Lazić Vuletić. Dodala je da će se moći testirati turisti koji borave u Zagrebu ili prolaze kroz Zagreb, tu su građani Grada Zagreba koji će se doći testirati na vlastiti zahtjev, te oni koje će uputiti liječnici obiteljske medicine covid suspektni.

Građani koji su potencijalno suspektni na covid, neće plaćati, drugi će plaćati, s tim da će turisti plaćati 75 kuna. Taj iznos cijene testiranja je sufinanciran od turističke zajednice. Puna cijena je 150 kuna, objasnila je.

Odmah će dobiti potvrdu da su testirani, a i svi će pacijenti biti upisani u platformu.

Ako turist bude pozitivan, na rješenje dežurnog nadležnog epidemiologa biva upućen u izolaciju, ili u stambenom objektu gdje je turist, odnosno ugostiteljskom objektu gdje će svi imati određene sobe za izolaciju. Ako turist nema osiguran smještaj, bit će upućen u karantenu.

Lazić Vuletić je podsjetila da se na Zagrebačkom velesajmu može cijepiti ponedjeljkom, srijedom i petkom prijepodne, utorkom i četvrtkom poslijepodne.”

Komentiraj