Oblačno, mjestimice s kišom

U Hrvatskoj će danas prevladavati pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu i uz sunčana razdoblja, mjestimice s oborinom te razmjerno vjetrovito. Kiša će biti češća i vjerojatnija u drugom dijelu dana kad može biti i obilna, osobito na Jadranu i uz njega. Na Jadranu će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju će oborina najčešće biti snijeg uz nastajanje snježnog pokrivača. Krajem dana i osobito u noći kiša će u nizinama unutrašnjosti prelaziti u susnježicu i snijeg, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na kopnu će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju s jakim udarima, a navečer i u noći okrenut će na sjeveroistočni. Na Jadranu će umjeren jugozapadnjak okrenuti na jako i olujno jugo i južni vjetar, a prema kraju dana će okretati na sjeverozapadnjak, uz obalu sjevernog dijela na buru. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti većinom između 4 i 9, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Zbog jakog vjetra i obilnih oborina Meteoalarm je izdao narančasta upozorenja za područja Gospića, Knina, Rijeke i Splita. Žuta upozorenja na snazi su za području Zagreba, Karlovca i Dubrovnika.

Sutra prijepodne sa zapada će doći do postupnog razvedravanja. Još ujutro na jugu može pasti malo kiše, a na istoku te u Lici snijeg. Popodne sunčano. Ujutro na kopnu umjeren prolazno i jak sjeverac, popodne slab do umjeren jugozapadnjak, na istoku zapadnjak. Na Jadranu sjeverozapadnjak i bura u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 8. Najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C.

Komentiraj