Osam Šibenčana i jedan pas proslavili su prvi dan nove godine tradicionalnim kupanjem na gradskoj plaži Banj, uz jugo i temperaturu zraka od osam stupnjeva Celzijevih.

Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri su kupači, oboružani neizostavnim ‘dodatkom’ na plažama, rozim plamencem na napuhavanje, čestitali sugrađanima Novu godinu i utrčali u more praćeni zvucima Labuđeg jezera na violini i klaviru.

Skupinu od osam odvažnih koji su odlučili zaplivati na gradskoj plaži Banj, s obale je gledalo tristotinjak okupljenih sugrađana, koji su im, rekli su, došli pružiti moralnu potporu.

“Eto, da nastavimo tu započetu tradiciju, okupao sam se i danas. Kako se inače bavim ronjenjem, nije mi baš hladno i zapravo je osjećaj jako dobar. Rekao bih da je temperatura mora oko osam stupnjeva”, rekao je dobro raspoloženi Saša kojem je današnje novogodišnje kupanje dosad treće, a nastavit će, dodao je, s dobrim običajem i narednih godina.

Dobru atmosferu u Šibeniku nije pokvarila ni lagana kiša koja je počela padati dok su momci ulazili u more, a organizator kupanja, Zoran Lucić Luca, zadovoljan je odazivom, iako nije srušen lanjski rekord od 22 kupača.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: 1400 vozila uništeno u ogromnom požaru u Liverpoolu
Sljedeći članakRijad i Abu Dhabi uveli PDV
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.