Novi Aston Martin DBR22 izgledom istaknuo nasljeđe legendarnih sportskih automobila

Screenshot YouTube

Automobilska tvrtka Aston Martin je otkrila izgled novog modela DBR22, koji je odao počast nekim od legendarnih klasičnih sportskih automobila. Neke od fotografija možete pogledati ovdje.

Od vanjskog dizajna, linije, boje karoserije, DBR22 je istaknuo nasljeđe atraktivnih roadstera DB3S i DBR1, koji su obilježili povijest automoto sporta 20. stoljeća.

Za izradu modela se pobrinuo sportski odjel tvrtke Aston Martin Q. Mediji najavljuju kako će DBR22 biti dostupan u ograničenoj seriji, karoserija je izrađena od karbonskih vlakana, a ispod poklopca motora se nalazi iznimno snažan 5.2-litreni V-12 motor.

Dizajneri su se pozabavili trodimenzionalnim otiskom pojedinih dijelova, koji su čak izrađeni od aluminija. Cilj je bio da DBR22 bude što lakši. Kupci će moći sami ‘urediti’ i izabrati opcije za ovaj model, a iz Aston Martina pozivaju na zadržavanje karakteristične zelene boje karoserije.

Najavljuje se da će se DBR22 moći vidjeti tijekom održavanja događanja Pebble Beach Concours d’Elegance, koji je na neki način vrhunac poznatog auto šoua Monterey Car Week u američkoj državi Kaliforniji.

Tjedan posvećen starinskim i klasičnim sportskim automobilima, novitetima i raznim zanimljivostima iz automobilske industrije je već počeo.

Očekuje se da će Monterey Car Week ove godine posjetiti više od 80 tisuća posjetitelja i vlasnika starinskih automobila. Ovo događanje ima veliki turistički i poslovni značaj za kalifornijski grad i šire područje.

Komentiraj