Novčić prije Čilićevog finala bacao dječak Luca

EPA/NIC BOTHMA EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Novčić uoči finala Wimbledona između Rogera Federera i Marina Čilića danas je bacao Luca Schmetzer (11) umjesto suca. Dječak iz osnovne škole Wandsworth odabran je kroz program Place2Be, koji pomaže školskoj djeci s poteškoćama u ponašanju da prebrode svoje probleme.

Luca ima problema s naletima bijesa i ljutnje, ali je kroz spomenuti program uspio kontrolirati emocije i sve se lakše prilagođava radu i druženju s drugom djecom.

“Imao sam jako puno problema s time i to je počelo utjecati na moje rezultate u školi, ali i društvo. Počeo sam gubiti prijatelje, ali onda sam u Place2Be naučio da za sve postoji rješenje i da se uvijek može naći pomoć”, kaže Luca, koji je dobio priliku za veliku uspomenu u životu na centralnom terenu Wimbledona.

“Strašno sam uzbuđen i jedva čekam da se fotografiram s Rogerom i Marinom”, rekao je Luca uoči spektakla.

Nije ovo prvi put da Wimbledon na ovaj način pomaže klincima. Nezbrinuta djeca iz domova godinama su bili skupljači loptica. Svake godine je neka organizacija za pomoć djeci na neki način uključena u turnir. Ove godine je vojvotkinja od Cambridgea nominirala Place2Be za finale, a unutar programa su malog Lucu odabrali za veliku čast u finalu.

Komentiraj