NOVAKOVIĆ: “Nemam neku emociju jer je riječ o ministru Kuščeviću”

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković gostovala je u Studiju uživo N1 elevizije. Komentirala je aktualne političke događaje, pa tako i slučaj ministra uprave Lovre Kuščevića.

“Samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prije 10 dana počelo je s postupkom redovne provjere imovinskih kartice Lovre Kuščevića i to je proces koji traje, posebno s obzirom na sređenost naših zemljišnih knjiga. Nakon toga se odlučuje hoće li se pokrenuti postupak. Drugi dio priče je prijava na osnovu koje smo otvorili predmet i sada prikupljamo dokumentaciju. Sama prijava je vezana uz novinske članke i puno je šira od detalja iz imovinske kartice”, objasnila je Novaković.

Dodala je kako bi se neka druga tijela mogla baviti nekim eventualnim ozbiljnijim djelima. Iako mora donijeti odluku o ministru koji je na čelu ministarstva koje donosi novi Zakon o sprečavanju sukoba interesa kaže da će Povjerenstvo i taj predmet odraditi kao i sve druge predmete, profesionalno i na temelju činjenica. “Nemam neku emociju jer je riječ o ministru Kuščeviću”, rekla je.

Komentiraj