NOVAC IZ EU FONDOVA: Zadarska Opća bolnica dobila MSCT uređaj

FaH

Novi MSCT uređaj u zadarskoj Općoj bolnici, vrijedan 5,5 milijuna kuna koje je Ministarstvo zdravlja osiguralo iz EU fondova, pustio je u ponedjeljak u rad tehnički ministar zdravlja Dario Nakić, istaknuvši kako je to prvi put da je resorno Ministarstvo osiguralo novac za kupnju uređaja za potrebe zadarske bolnice.

“Zadarska je bolnica uvijek bila jedan od predvodnika razvoja zdravstva u Hrvatskoj tako da je lokalna zajednica vodila brigu o tome. Uvijek su se pronalazili način i novac za nabavu opreme. Obilazeći Hrvatsku vidio sam kakve su poražavajuće slike tamo gdje lokalna zajednica nije brinula o ustanovama i bolnicama koje su bile u njezinu vlasništvu”, izjavio je tehnički ministar Nakić.

Bivšu Milanovićevu Vladu prozvao je za program sanacija bolnica koji je, kako ocjenjuje, bio takav da „je ponosan na činjenicu što ga je ukinuo“.
Istaknuo je da je to bio projekt koji – nije bio sanacija bolnica. “Tom projektu je bio cilj postavljanje svojih ljudi na različita mjesta bez natječaja, samo imenovanjem, bez plana i programa. Zamislite da je to moguće u demokratskom svijetu! Što se dogodilo kad smo zaustavili sanaciju? Stabilizirano je financijsko poslovanje ustanova”, rekao je Nakić.

“Prvi put u zadnja dva, tri mjeseca zadarska bolnica ne stvara nove gubitke, mi smo smanjili gubitke u odnosu na prošlu godinu, za isti period, 120 milijuna kuna manje. Vrijeme je da govorimo istinu”, dodao je.

Osvrnuo se i na Polikliniku zadarske Opće bolnice, čiji se dovršetak čeka već 25 godina, naglasivši da je sada osigurano 10 milijuna kuna za dovršetak radova i još 25 milijuna kuna za kupnju opreme da zgrada Poliklinike što prije počne funkcionirati.
“Poliklinika nije dovršena zbog političke volje. A svaki dio Hrvatske jednako je važan i ne smije biti politički diskriminiran, bez obzira na to koja je politička opcija na vlasti”, rekao je Nakić.

Sa zadarskim županom Stipom Zrilićem ministar Nakić također je potpisao Aneks Sporazuma o sufinanciranju radova na gradnji Poliklinike OB Zadar te nabave medicinske opreme.
S Nakićem su u Zadru bila i trojica ministara u tehničkoj Vladi – Miro Kovač, ministar vanjskih i europskih poslova, Anton Kliman, ministar turizma, te Tomo Medved, ministar branitelja.

Komentiraj