NOVA DRAMA NA SREBRNJAKU: Nogalo: “Dobili smo nalog za očitovanje o ovim optužbama ili nam prijeti otkaz”

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak u Zagrebu Boro Nogalo, profesorica Marijana Turkalj i zamjenik pomoćnika ravnatelja bolnice za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite i nadzora Davor Plavec u petak su dobili nalog da se očituju o prekovremenim satima i satima u pripravnosti ili im prijeti otkaz, potvrdio je Nogalo u subotu za Dnevnik.hr.

Nogalo kaže da se moraju očitovati zbog sati iz pripravnosti i prekovremenih sati, odnosno jer su kao članovi Uprave radili i u klinici s pacijentima. “Dobili smo nalog za očitovanje, ali očitovao se ili ne – to je 99 posto otkaz”, rekao je Nogalo i naglasio da cijeli zdravstveni sustav počiva na više prekovremenih sati nego što je to dozvoljeno.

“Mi kao Uprava nismo prestali biti doktori, nismo prestali brinuti za pacijente, naši su pacijenti djeca. Prof. Turkalj je vodila struku, imala je najveći odjel. Onda možete misliti koliko smo pogriješili što je ona imala neki prekovremeni sat. U ingerenciji Davora Plavca je bila akreditacija bolnice”, poručio je Nogalo i podsjetio da je Dječja bolnica Srebrnjak jedina međunarodno akreditirana državna javna bolnica u Hrvatskoj.

Kaže da otkaze zbog prekovremenih sati može dijeliti ‘samo onaj tko ne pozna sustav. “Mi smo tvorci Srebrnjaka na ovom nivou. Mičući nas, miču ključne ljude koji mogu dovršiti projekt”, ističe.

Nogalo navodi i da su ga u 23 godine, koliko je dugo bio ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, posjetile stotine inspektora te da nikada nije pronađena nepravilnost na plaćama.

Komentiraj