Nogomet
Decoration icon

Angela Merkel

Njemačka vlada odgodila odluku o nastavku Bundeslige

Autor:

Pixabay

Njemačka vlada je odgodila odluku o datumu nastavka Bundeslige. Tamošnji klubovi su osluškivali vijesti nadležnih nadajući se povratku natjecanju od 9. svibnja pred praznim tribinama, no nakon odbijenice postalo je jasno da su njihove želje bile preoptimistične.

Novi sastanak na ovu temu zakazan je za srijedu, 6. svibnja, a ukoliko tada dobiju odobrenje natjecanje bi se ponovno pokrenulo od 16. ili 23. svibnja, obzirom da su igrači već u trenažnom procesu.

– “Apsolutno je potrebno da ostanemo disciplinirani i da se držimo epidemioloških uputa.” – izjavila je kancelarka Angela Merkel.

Njemački nogometni savez (DFL) je pak upozorio da će opstanak klubova zbog financijske situacije biti doveden u pitanje ako do nastavka natjecanja ne dođe bar u lipnju.

Bundesliga je prekinuta devet kola prije kraja sezone s Bayernom na vrhu ljestvice, koji ima četiri boda više od Borussije Dortmund te pet od RB Leipziga.

Savezi prema uputama UEFA-e do 25. svibnja trebaju odlučiti o nastavku i formatu daljnjeg natjecanja nacionalnih natjecanja.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja

Ljestvica:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.