NIŠTA BEZ PURIŠIĆA Baby Lasagna na ždrijebu rukometnog SP-a 2025. u ‘Lisinskom’

Autor:

Photo: Marcus Brandt. Marko Juric/PIXSELL

Photo: Marcus Brandt. Marko Juric/PIXSELL

HRS je predstavio projekt ždrijeba Svjetskog pvenstva 2025. godine koje zajednički organiziraju Hrvatska, Danska i Norveška, a koji će se održati 29. svibnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski


SP će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. u Hrvatskoj, Norveškoj i Danskoj, a igrat će se u Zagrebu, Varaždinu i Poreču, danskom Herningu i norveškom Oslu.

“HRS je najvećim dijelom nositelj ovog projekta. Mi imamo iskustvo i znanje i zato smo prihvatili da Hrvatska ima tri grada domaćina, odnosno da se 63 posto utakmica cijelog natjecanja igra kod nas. Zagreb će tako biti domaćin dvije skupine prve faze, jedne Glavne skupine u drugom krugu te dva četvrtfinala i polufinala. Varaždin je domaćin jedne skupine prvog i jedne skupne Glavnog dijela natjecanja. Poreč će pak, ugosti jednu skupinu prednatjecanja i President kup,” istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac za HRS.

Ždrijeb SP-a će se održati u srijedu, 29. svibnja u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a režiser svečanosti bit će Krešimir Dolenčić.

“Imam bogata iskustva s gospodom iz HRS-a, jer sam već radio neka izvlačenja skupina do sada. Svečanost u Lisinskom počinje u 19.30 sati i trebala bi trajati oko sat vremena, a posebno zanimljiv svima, vjerujem bit će nastup našeg eurovizijskog miljenika Baby Lasagne,” najavio je Dolenčić.

Samo ždrijebu prisustvovat će svi čelni ljudi Svjetske (IHF) i Europske (EHF) rukometne federacije na čelu s predsjednicima Hassanom Moustafom i Michaelom Wiedererom, ali i brojni drugi gosti iz svijeta politike, kulture i sporta.

“Uz sve ovo što će se događati u dvorani, pripremili smo i vrlo bogat program na prostoru ispred dvorane Vatroslav Lisinski. Tu će se nalaziti jedna velika pozornica za koncert koji će početi oko 21 sati, nekoliko izložbenih prostora na koji će se predstavljati zemlje i gradovi domaćini. Bit će postavljen i jedan teren za mini rukomet gdje će svoje utakmice igrati rukometašice Lokomotive i Sesveta te rukometaši Zagreba i Zaprešića,” istaknuo je direktor SP 2025 i direktor marketinga HRS-a Silvijo Njirić.

Novinarskoj konferenciji prisustvovao je zamjenik gradonačelnika grada Zagreba dr.sc. Luka Korlaet.

“Sretni smo da smo dio cijele ove priče. Mene kao arhitekta, sjećanja vuku na 2009. godinu kada smo također bili domaćini Svjetskog prvenstva i izgradili šest prekrasnih dvorana od Zagreba, preko Varaždina, Osijeka, Poreča, Zadra i Splita koje upravo zbog ovakvih natjecanja dobivaju svoju punu svrhu,” poručio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.