n1 televizija

NINA KULUZ: “Odluka suda o ovrsi nad mojim sinom je nakaradna”

Nina Kuluz čijem sinu ponovno prijeti ovrha eksluzivno za N1 televiziju kazala je da je njezina najveća pogreška bila što nije tužila svog bivšeg supruga. “Odluka suda o ovrsi nad mojim sinom je nakaradna”, upozorila je Kuluz i podsjetila da dijete i dalje nitko ništa ne pita.

Novi pokušaj ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom zakazan je za devet sati 7. veljače ove godine i tada će se pokušati provesti sudsku odluku prema kojoj majka Nina Kuluz mora predati dijete ocu, Talijanu Alessandru Avenatiju.

“Doznala sam za tu odluku na putu u Italiju, osjećam se očajno i jako me je strah za moje dijete”, kazala je Nina Kuluz u razgovoru za N1.

Istaknula je da “sud ne samo da zanemaruje međunarodne konvencije, nego i vještačenje psihijatara, psihologa i tima socijalne skrbi”.

“Sud je zauzeo tu poziciju i jednostavno želi ovršiti moje dijete – jedna od rečenica sutkinje na konzultacijskom ročištu bila je da bi se, kad bi ona obustavila ovrhu, cijela Europa digla na noge. Zašto se ona boji, zašto se itko treba bojati odraditi svoj posao?”, pita se.

Moje dijete ima devet godina i već više od godinu dana tražimo da ga se pita za mišljenje, ponovi vještačenja koja su napravljena 2013. i koja su bila u korist djeteta i mene kao roditelja, dobrog roditelja, a sud to ignorira cijelo ovo vrijeme”, upozorila je Kuluz.

“Pogriješila sam što nisam tužila svog bivšeg supruga, ali u tom trenutku osim straha koji sam imala, mislila sam i to je otac mog djeteta i iskreno sam se nadala da će se promijeniti, no to se nije dogodilo”, kazala je.

Dodala je i da ga je više puta zvala da dođe posjetiti svoje dijete, ali “on je izignorirao naše pozive, nije mu čestitao božić, za rođendan je rekao da ja nazovem … koliko mu je stalo do djeteta …. ja svoje dijete neću napustiti”, poručila je Kuluz.

Kaže i da se “iskreno nada da će se nešto dogoditi i prije ovrhe i da će institucije reagirati, da će se naći rješenje da njezino dijete ne mora prolaziti traumu kao prošle godine”.

Moram se javiti ju italiju jer bi inače išao uhidbeni nalog, objašnjava i dodaje da to nije slučajno, a istovremeno je zabrinuta je ne može dijete ostaviti samo i poručuje: “Ja u Italiji nemam nikakvih prava, očekujem od Hrvatske, moje države da nas zaštiti”.

“Od mene se očekuje da pripremam dijete za odlazak ocu koji mu se nikad nije javio, nije zvao i koji – sada će biti godinu dana – nije pitao za njega i došao ga vidjeti. Moje dijete ima svoje mišljenje, osjećaje, potrebe i želje. Ova odluka je nakaradna i iživljavanje koje treba prestati”, zaključuje Kuluz.

Komentiraj